Tags

, ,

200564341-001

Pasnica – sunt, intelegatoare – sunt, rabdatoare – sunt dar, fuck…unde dracu’ ne indreptam? Adica, serios, ce sanse am sa traiesc decent in tara asta?

In ultima vreme am avut tupeul sa ma gandesc ceva mai mult la viitor. Nu sunt carierista, nu mi-am dorit niciodata sa devin CEO, nu vreau nici vile cu Aston Martin-uri in garaj, nici vacante de cinci stele ultra-all-inclusive cu yachturi si piscine…Visez doar la patru pereti ai mei, patru roti care sa ma plimbe de colo-colo si un job ok la care sa fiu buna si care sa-mi permita luxul de a nu-mi face griji in privinta teancului de facturi. Sa am curajul sa aduc pe lume un copil, sa am cu ce sa-l cresc si ce sa-i ofer.

S-ar putea spune ca tintesc spre mediocritate, eu as spune ca vreau doar liniste, echilibru. Liniste interioara, asta e luxul pe care il doresc.

Joburile au devenit o bataie de joc. Probabil pentru ca oferta e semnificativ mai mica decat cererea. Pentru ca nu mai conteaza ce aptitudini ai, ci conteaza fiica/baiatul cui esti sau pe cine cunosti ori la ce partid cotizezi. Oamenii care au succes pentru ca sunt cu adevarat talentati sau capabili au devenit exceptii. Indiferent de domeniu.

Bataia de joc nu se termina nici dupa ce ai “norocul” sa te angajezi pentru ca in cel mai fericit caz angajatorii ofera contacte pe perioada determinata urmate de contracte tot pe perioada determinata si…tot asa, pe salariu de mizerie pentru ca, sclavule, daca nu-ti convine mai sunt 20 la usa care abia asteapta sa cedezi nervos.

Am dat astazi peste niste joburi de iti vine sa-ti faci sepuku dupa ce realizezi ca te-ai chinuit de pomana sa faci o facultate, poate si-un master si-ai suportat mizeriile unor sefi sa acumulezi ceva experienta sperand catre ceva mai bun. Teapa! Coafeza trebuia sa ma fac.

De exemplu la Cluj se cauta asistent vanzari , secretariat si contabilitate primara (nu 3 joburi – 3 angajati, 3 joburi – 1 angajat). Iata cerintele:

Cerem experienta in programul Winmentor , minim un an.
– Contabilitate pana la nivel de Balanta- programul WinMentor
* intocmirea registrului de casa si banca
* inregistrarea si emiterea tuturor documentelor justificative (facturi, avize, chitante, bonuri de consum, note de transfer, deconturi, delegatii, dispozitii de plata)
* emiterea si urmarirea de situatii ale clientilor datornici sau furnizorilor neachitati
* verificarea jurnalelor de vanzari, cumparari.
* tinerea evidentei concediilor fiecarui angajat
– Intocmirea dosarelor de angajare, operare in REVISAL
– Evidenta contractelor si situatiilor de lucrari
– Intocmirea devizelor
– Efectuare de plati prin intermediul internet banking
– Cunosterea programelor din pachetul Microsoft Office si utilizarea aparatelor adiacente (fax, printare, scanare, copiere)
– Asigurarea activitatii de protocol
– Urmarirea zilnica a site- urilor de constructii si organizarea anunturilor specifice domeniului de activitate al societatii;
– Alcatuirea si transmiterea de oferte pentru produsele solicitate de clienti, preluare comenzi, organizare transporturi
– Preluarea apelurior telefonice si gestionarea lor, primirea si distribuirea corespondentei: fax, posta, e- mail.

Salariu: 800 RON. OPT SUTE!!!!! IN CLUJ!!!! Oare fiinta care a dat anuntul asta tot cu 800 de ron pe luna traieste? O fi sanatoasa la cap?

Le-as trimite mesaj sa-i intreb daca anuntul e la misto sa vada cati disperati sunt in Cluj. Daca mai vrea cineva sa le adreseze vreo…intrebare: link.

La extrema cealalta, tot anunt din Cluj:

Menajere in anglia: Angajez maids (menajera)pentru curatat camere la hotel. Self Employed, documente necesare N. I si UTR. varsta maxima 45 de ani, se cere limba engleza la nivel conversational, cazier.

Salariu:1800 eur. O MIE OPT SUTE!!!! EURO!!!! SA DAI CU MOPUL!!!!

Daca nu ma credeti: link.

Ce sa fie, sclav cu licenta in tara sau femeie de servici in afara?

Numai bine.

Advertisements